27 Haziran 2007

Başlarken

Başlarken falan değil aslında, başlayalı bir hafta oluyor; sadece yazma çizme işlerine ancak sıra geldi. Bir de resimler yeni yeni çıktı daha... Yukarıda bir yerlerde de yazıyor; bu, yapılması üç yıldır -planlanan demeyelim- arzulanan ve nihayet hayat geçirilmiş bir bisiklet gezisinin öyküsüdür. Budur.

Bu geziyi düşünmeye, fotograf sanatçısı Suat Akdemir'in 2002 yılında bisikletle yaptığı ve resimlediği benzer -ama daha uzun- bir gezinin anlatıldığı,
Sınırlar ve Kıyılar: Bir Bisiklet Sanatı Projesi adlı internet sitesini gördüğümde başladım. Projenin ne olduğunu özetlemek bana düşmez, site hala açık; merak eden yukarıdaki linke gider bakar. Araya engeller, kimi zaman da başka hevesler girdi, benim mütevazı projem ancak bu bahara kaldı.

Gezinin amacı Edirne-Kapıkule'den başlayarak, Sarp Sınır Kapısı'na kadar ulaşmak. Ancak Suat Akdemir'inki gibi sadece sınırlara bağımlı bir gezi değil bu;
merak ya da tavsiye edilen bazı yerleri görmek için yoldan çıkmalar oluyor, olacak.

Son olarak ekipmanı yazayım... Bisiklet benim emektar yol bisikleti. Arkasına Kaçkar Bisiklet'ten bir tane bagaj, bir tane de çanta taktırdık. Bisiklet karizmasından kaybetti biraz ama uzun yol için böylesi bir donanım gerekli. Yedek lastikler, kitaplar, bir-iki kat giyecek, ayakkabı, fotoğraf makinası ve makiyaj malzemeleri derken yük yine oldu 8-10 kg. Böyle yol alınacak.

Hiç yorum yok: